U bevindt zich hier: Home > Internetbehandelingen

Internetbehandelingen

Tactus Verslavingszorg biedt zes online behandelingen:

  - minderen of stoppen met drinken

Twijfelt u of u te veel drinkt? Wilt u minderen of stoppen? Wilt u voorkomen dat het uit de hand loopt? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoonte. U kunt hier online behandeling volgen bij alcoholproblemen.
Ook vindt u hier feiten, tips en informatie over alcohol en drinken.
Hebt u vragen of opmerkingen over Alcoholdebaas.nl? Vul dan ons contactformulier in

  - afbouwen van slaap- en kalmeringsmiddelen

Kunt u zonder slaappil niet slapen? Slikt u kalmeringsmiddelen om u rustig te voelen? Wilt u minderen of stoppen? Deze website biedt informatie en hulp aan mensen die langdurig slaap- en kalmerings- middelen gebruiken. Met de online
behandeling kunt u uw gebruik, onder begeleiding, afbouwen.

 – een gezond eetpatroon en gewicht ontwikkelen

Hebt u een haat-liefdeverhouding met voedsel? Worstelt u met uw gewicht? Deze website is ontwikkeld voor vrouwen én mannen die zich zorgen maken over hun eetgewoonte. U kunt hier online behandeling volgen. Ook vindt u hier informatie over eetproblemen, voeding en gezondheid.

  - minderen of stoppen met blowen

Twijfelt u of u overmatig cannabis gebruikt? Wilt u minderen of stoppen? Wilt u een terugval voorkomen? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun cannabisgebruik. U kunt hier een online behandeling volgen bij cannabisproblemen. Ook vindt u hier tips en informatie over cannabis.

 - bij kansspelverslaving en gameverslaving


Twijfelt u of u teveel gokt? Wilt u minder spelen of stoppen? Wilt u voorkomen dat het uit de hand loopt? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun gokgewoonte. U kunt hier een online behandeling
volgen bij gokproblemen. Ook vindt u hier feiten, tips en informatie over gokken.

 - stoppen met roken

Overweegt u wel eens te stoppen met roken? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over het roken. U kunt hier een online behandeling volgen om u te helpen. Ook vindt u hier tips en informatie over roken.

Aanmelden
Deze online behandelingen kunt u volledig via het internet volgen, waarbij afspraken op kantoor in principe niet nodig zijn, maar desgewenst wel mogelijk.
Meld u voor de online behandeling aan op één van de websites. De websites bieden naast een behandeling voor iedereen ook toegankelijke informatie en zelftests.Verder kunt u op de websites anoniem een vraag aan een hulpverlener stellen en schrijven met lotgenoten op het forum.

Als u zich aanmeldt voor internetbehandeling, krijgt u een eigen hulpverlener met wie u aan de slag gaat. Dat kan in een intensieve, maar vaak ook korte versie van de behandeling. Onze behandelingen zijn wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief.

Kosten
Alle internetbehandeling worden vergoed door de zorgverzekeraar, behalve rokendebaas.nl Zorgverzekeraars achten dat roken het beste eerstelijns behandeld kan worden, dus door de huisarts of POH. Dit betekent in de praktijk dat deze internetbehandeling helaas niet langer vergoed word door de zorgverzekeraar

Deelnemers onder de 18 vallen onder de jeugdzorg. De kosten voor de behandeling worden in dat geval door de gemeente gefinancierd. Dit kan per gemeente verschillen.

Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar, of raadpleeg uw polisvoorwaarden.

‘Ik kan deze behandelmethode aan iedereen aanraden. Na jaren en jaren bij psychologen gelopen te hebben is dit echt een frisse aanpak. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat als je tegenover een psycholoog zit je "geleid" wordt
in wat je zegt. En dat je sommige dingen niet zegt. Je gedachten en gevoelens
op papier (computer) schrijven vind ik veel beter omdat het 100% van de persoon komt, zonder op enige manier beïnvloed te worden’.

Lena, 41 jaar